Gwaith i Tolkínionnath

A Társaságról és a Közösségről

Posts tagged tolkieniták

4 notes

Kérdések

Nektek is feltenném a két kérdésemet, amit a múltkori GOMUNCS jelenlevőinek szegeztem (amikor láttam, hogy nagyon elharapózik a részletekbeveszés):

  1. Mi a legfontosabb, a legnagyobb érték számotokra az MTTben?
    Miért vagyok itt? Miért jó nekem itt? Miért van itt mind ez a sok ember már n éve? 
  2. Milyennek képzelitek el a jövő MTTjét, tolkienitáit?
    Milyennek szeretném látni az MTT-t 10-20-30-50-100-akárhány év múlva? Mit szeretnék kihozni belőle? És ennek a személyes része is: Ki szeretnék lenni én az MTTben? 
    A lényeg az, hogy most ne konkrét stratégiákra gondoljatok, amit most „csinálni kell(ene)”, vagy „lehetne”; hanem amit tényleg szeretnétek, akár a legelborultabb vágyálmok is. 

Leírhatjátok kommentben, küldhettek posztot (most látom csak, az írás beküldése funkció meginn eltűnt… anyád tumbler miért lettél ilyen bugos? na elvileg most jó.), de én annak is örülök, ha csak gondolkodtok meg beszéltek róla akárkivel. Fontos, hogy akár online, akár személyesen beszélgessünk ilyenekről, szabadon (lehetőleg nyilvánosan is), mert az ember társas lény lévén sokkal hatékonyabban gondolkodik bármiről, ha beszélhet róla valakinek-valakivel. 

Hogy miért teszem fel ezeket a kérdéseket? Egyrészt mert engem speciel baromira foglalkoztatnak mostanában, és érdekel, hogy a többieknek mi jár a fejében. Másrészt mert azt gondolom, hogy most itt a pillanat – pezsgő közösségi élet, sok lelkes ember, új, tettrekész vezetés  –, hogy mielőtt elindulunk valamerre, megálljunk és elképzeljük, hogy milyen az a hely, ahová el szeretnénk jutni (és ennek megfelelően indulunk el egyáltalán, és szervezzük meg az utat).

Meg a tényleges, gyakorlati ötletek is csak akkor tudnak találóak, innovatívak lenni, ha az ember (közösség) el tudja ereszteni a képzelőerejét, különben minden továbblépési kísérlet a meglevő, esetleg már nem is adaptív minták vég nélküli ismétlésére lesz kárhoztatva.